5 powervrouwen in de voedingsindustrie die je moet kennen

By:
Posted: 08/03/2021
Category: Community , Inclusivity , International Women's Day , justice
Tags: , , , ,
Comments: 0

Tijdens Women’s History Month zal Freshtable licht werpen op het belang van gendergelijkheid in de voedingsindustrie door vrouwen wereldwijd te vieren! Het vieren van vrouwen die echte inspiratiebronnen en pioniers in hun branche zijn geworden, is van groot belang. Toch zien we een gebrek aan een dergelijke viering in de voedingsindustrie. Bij Freshtable verwelkomen we elke gelegenheid om licht te werpen op dergelijke zaken en willen we je voorstellen aan deze 5 impactvolle vrouwen in de voedingsindustrie die je zou moeten kennen.

 

Ndidi Nwuneli

Nwuneli is sociaal ondernemer en oprichter van LEAP AFRICA; een organisatie die de Nigeriaanse jeugd helpt via trainingsprogramma’s op het gebied van ondernemerschap en arbeidsvaardigheden. Via haar andere bedrijf in landbouw en voeding, AACE Foods, haalt Nwuneli voedsel bij boeren in heel Nigeria en laat ze zien hoe belangrijk het is om lokaal in te kopen. Nwuneli is niet voor niets genoemd in Forbes’ lijst van “20 Youngest Power Women in Africa” en in het Global Fund for Women. Nwuneli is een ware inspiratiebron voor vele vrouwen in de voedingssector door de huidige industrie te veranderen door haar impactvolle leiderschap.

 

 

Kavita Shukla

Als je van vrouwelijke uitvinders en duurzaamheid houdt, is Kavita Shukla zeker een vrouw waar je van zult houden! Kavita Shukla is de briljante uitvindster en oprichtster van FreshPaper. Met jaren van onderzoek naar het vinden van het meest duurzame alternatief voor voedselbescherming, werd Shukla geïnspireerd door haar Indiase grootmoeder, op zoek naar oplossingen voor voedselverspilling. Met haar Harvard BA-diploma ontwikkelde Kavita haar duurzame bedrijf. Freshpaper is een unieke uitvinding waarbij antibacteriële vellen worden gebruikt om te voorkomen dat kruiden en voedsel bederven. Met haar antibacteriële vellen wil Shukla het huidige wereldwijde voedselverspillingsprobleem aanpakken. Vandaag de dag helpt Freshpaper miljoenen boeren en gezinnen over de hele wereld met voedselverspilling. Kavita is genoemd in de Forbes “30 under 30” lijst en TIME Magazine’s “5 Most Innovative Women in Food.”

 

Shantel Walker

Van pizza fastfood medewerker tot impactvolle activist? Ja, dat is precies wat Shantel Walker is geworden. Bijna twee decennialang werkte Walker onder de omstandigheden van verschrikkelijk lage lonen toen ze besloot om de onleefbare lonen, lange werktijden en werkomstandigheden die veel fastfoodketens hanteren te weigeren. Ze sloot zich aan bij de Fight for $ 15, een strijd voor een verhoging van het minimumloon voor werknemers in de voedselindustrie in de VS. Bij Freshtable vinden we het belangrijk om een eerlijk loonsysteem te handhaven, waarbij mensen worden erkend voor hun werk, talenten, inspanningen en bijdragen en waarbij ze op een gelijke, eerlijke en menselijke manier worden behandeld. Betaalbaar en eerlijk eten kan alleen worden aangeboden als we alle werknemers een eerlijk loon bieden.

 

Sana Javeri Kadri

Is het mogelijk om koloniale handelspraktijken te deconstrueren via vrouwelijke ondernemerschap? Ja! Sana Javeri is de 24-jarige oprichtster van Diaspora. CO. en gebruikt haar bedrijf om koloniale handelspraktijken te deconstrueren door kurkuma terug te brengen naar de boeren in India. Door haar inspanningen werd ze een echte voorvechtster voor vrouwen, immigranten en queer gekleurde mensen door te laten zien hoe je geld terug kan stoppen in de handen van Indiase boeren en mensen van kleur in Californië. Begrijpen waar ons voedsel vandaan komt en welk systeem momenteel het distributieproces in stand houdt, is erg belangrijk voor Freshtable. Wij staan voor een gelijkwaardige wereld waarin we als samenleving onszelf onderwijzen en bewust maken van de geschiedenis achter veel voedingsmiddelen. Kadri’s inspanningen voor de dekolonisatie van de kurkuma handel is er een die we graag met u willen vieren!

Collette Divitto

Collette Divitto is een echte pionier die haar toekomst niet liet bepalen door haar geboorteaandoening met het syndroom van Down. Ze studeerde hard en voltooide het LIFE-programma van de Clemson University een jaar eerder. Op zoek naar een carrière pad verhuisde Collette naar Boston waar haar dromen helaas op een teleurstelling uitliepen – Collette werd afgewezen op alle sollicitatiegesprekken die ze bijwoonde. Maar die tegenslag kon haar niet tegenhouden. Ze was nu nog meer vastberaden om haar dromen na te jagen. Nadat niemand haar wilde aannemen, zette Collette haar bak hobby om in een bloeiend bedrijf genaamd Collettey’s. Nu kunnen haar klanten Collettey’s koekjes kopen op locaties in Massachusetts, Californië, Connecticut en ook online.

 

“Mijn favoriete onderdeel van mijn bedrijf is het creëren van meer banen voor mensen met allerlei soorten handicaps,” zei Collette. “…Laat mensen je niet naar beneden halen en geef je carrière en dromen niet op, want als de ene deur sluit, gaat er een andere open.” We houden van Collette’s verhaal omdat ze een kant van Freshtable inspireert waar we ernaar streven om de arbeidsmarktposities van veel individuen, waaronder voormalige vluchtelingen, te verbeteren. Met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt worden specifieke groepen in de samenleving nog dagelijks gediscrimineerd. Bij Freshtable willen we daar verandering in brengen. Iedereen verdient gelijke kansen en toegang tot de arbeidsmarkt en met onze steun en mentor-mentee programma’s hopen wij net als Collette de wereld te veranderen!

Op inspirerende vrouwen in de voedingsindustrie! Mogen we ze elke dag vieren en op de meest impactvolle manieren leren van hun reizen.

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Related Posts