🌍🍲 Dromen Voeden in Medellin Colombia, help jij mee te bouwen aan de toekomst van deze kinderen?🍲🌍

Helaas zijn armoede en beperkte voedsel toegankelijkheid geen exclusief probleem in Nederland. In Colombia leeft meer dan 1 op de 5 kinderen tussen 0-14 jaar in kinderarmoede, zo laten de kinderarmoedecijfers van de WorldBank in 2019 zien.Het verhaal van vele jonge kinderen hier getuigt van veerkracht, maar hun dagelijkse realiteit wordt bepaald door de uitdagingen van armoede, beperkte kansen en een gebrek aan toegang tot voedzame maaltijden.

In een wereld waar een voedzame maaltijd de basis vormt voor groei, leren en gezondheid, ervaren veel kinderen in Medellin de harde realiteit van voedselschaarste. De vicieuze cirkel van armoede, gebrek aan educatie en beperkte middelen verhindert hun vermogen om volledig zorgeloos kind te kunnen zijn.✨Maar te midden van deze strijd bevindt zich ook een sprankje hoop. Onze vrienden van Nederlands-Colombiaans initiatief ‘Niños del Futuro’ zetten zich al jaren in voor de welzijn en toekomst van de kinderen in Medellin. Dit jaar slaan wij de handen ineen met deze fantastische stichting om het  ‘Chefs of the Future’ project te lanceren dat deze september van start gaat. Het doel van dit project? Het transformeren van de levens van jonge kinderen in Medellin, bouwend aan een betere toekomst met zelfredzaamheid en voedselonzekerheid.

 

Met eerdere succesvolle trajecten zoals het ‘Barbers del Futuro’ project (zie video onderaan)🌟, hebben een aantal kinderen succesvol een opleiding tot barber kunnen volgen en hun zelfredzaamheid, socio-economische positie en algehele levenssituatie weten te verbeteren. Het Chefs del Futuro project tracht dezelfde resultaten te behalen met de Chef Entrepreneurship bootcamp. Geselecteerde jongeren ondergaan een volledige bootcsmp waarin ze niet alleen hun kookvaardigheden, maar ook hun skills als ondernemers leren te ontwikkelen. Van financiële trainingen tot aan kokslessen en het oprichten van hun eigen pop-up restaurant, het Chefs del Futuro programma tracht een betere toekomst te bieden aan alle deelnemende kinderen, een investering in de volgende generatie. Terwijl deze kinderen hun koksmutsen opzetten, zetten ze ook hun dromen, nieuwsgierigheid, en moed op. 🧑‍🍳🌱

Bij Freshtable geloven we in het investeren in de leiders van de toekomst.  Zo faciliteren we met onze Freshtable Foundation verschillende voeding, educatie en leergroei trajecten voor hulpbehoevenden. De projecten vinden zowel binnen de grenzen van Nederland als buiten plaats. Voor ons kent het recht op een gezond en voedzaam leven geen grenzen. (H)eerlijke en gezonde voeding dient voor iedereen beschikbaar te zijn, en hier komt jouw hulp om de hoek kijken!

 

Hoe kan ik helpen?

Jouw steun kan een levenslijn zijn voor deze opkomende talenten. Donaties aan het ‘Chefs of the Future’ project zullen niet alleen hun culinaire dromen voeden, maar ook een baken van hoop zijn in de strijd tegen voedselonzekerheid. Het gaat om meer dan alleen een maaltijd – het gaat om het creëren van een duurzame toekomst voor deze kinderen, hen in staat stellen om boven tegenspoed uit te stijgen via educatie, vaardigheidsontwikkeling en voeding van lichaam en ziel. 🌈❤️ Met de officiële Freshtable Foundation lanceren we direct het eerste traject in Colombia. Help jij mee? Doneren kan via onderstaande link🌱🌟

 

🙏✨ Jouw donatie kan een wereld van verschil maken. Doe vandaag nog mee en help ons in het creëren van de ‘Chefs of the Future’

ValutaBedrag

 

 

#ChefsOfTheFuture #DromenVersterken #VoedingVoorPotentie #StrijdTegenVoedselonzekerheid

De Sustainable Development Goals (SDGs), ook bekend als de Werelddoelen, zijn zeventien wereldwijde doelen die door de Verenigde Naties zijn vastgesteld om tegen 2030 een betere en duurzamere toekomst voor iedereen te realiseren. Het Chefs del Futuro project richt zich met name op de eerste vier SDG’s en tracht daarbij de levens en zelfredzaamheid van de kinderen te bevorderen.

SDG 1: Geen armoede
SDG 1 streeft naar het beëindigen van extreme armoede in alle vormen en overal ter wereld. Het doel is om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot voldoende voedsel, onderdak en basisvoorzieningen, en dat niemand wordt achtergelaten zonder de middelen om een waardig leven te leiden. Met het Chefs del Futuro zorgen we er niet alleen voor dat voedselarmoede wordt verminderd, we zorgen ook voor een duurzame investering in vaardigheden ontwikkelingen van jongeren om hun zelfredzaamheid en economische positie op langdurige wijze te verbeteren.

SDG 2: Geen honger
SDG 2 is gericht op het bereiken van voedselzekerheid, het bevorderen van een gezond dieet en het verbeteren van de landbouwproductiviteit. Het doel is om ervoor te zorgen dat iedereen het hele jaar door toegang heeft tot voldoende, veilig en voedzaam voedsel, en dat vooral boeren en kwetsbare gemeenschappen hiervan profiteren.

SDG 3: Goede gezondheid en welzijn
SDG 3 richt zich op het waarborgen van een gezond leven en het bevorderen van welzijn voor alle leeftijden. Het doel omvat het bestrijden van ziekten, het bevorderen van mentale gezondheid, het verbeteren van gezondheidsinfrastructuur en het verzekeren van universele toegang tot essentiële gezondheidsdiensten. Het faciliteren van gezonde en voedzame maaltijden voor kinderen is daarbij het essentiële startpunt.

4. SDG 4: Kwaliteitsonderwijs
SDG 4 beoogt het waarborgen van inclusief, gelijkwaardig en kwalitatief onderwijs voor iedereen. Het doel is om de kinderen met het Chefs del Futuro programme leermogelijkheden te bieden die levenslang leren bevorderen, gelijke toegang tot onderwijs stimuleren en de vaardigheden en kennis verbeteren die nodig zijn voor persoonlijke groei en duurzame ontwikkeling.

Deze doelen vormen slechts een deel van onze bredere inspanningen om wereldwijde uitdagingen aan te pakken en een rechtvaardigere, inclusievere en duurzamere wereld te creëren tegen het jaar 2030.