Gelukkig 2022!

By:
Posted: 31/12/2020
Category: Community
Tags:
Comments: 0

Written by Agata Zur

Prettige feestdagen Fresh Family! Een laatste duw van dit jaar spoort ons aan om na te denken over het afgelopen jaar, dat zowel zware ontberingen als groeimogelijkheden bood. Bij Freshtable zijn we dankbaar voor elke aankoop, iedereen die zijn hulp heeft aangeboden, maar vooral voor het groeiende netwerk dat we dit jaar hebben weten te koesteren. We zijn als bedrijf enorm gegroeid, namelijk door het aangaan van nieuwe partnerschappen en het laten groeien van ons eigen Fresh-team.

NIEUWE PARTNERSCHAPPEN

Onze recente samenwerking met Food Union in Rotterdam betekent dat we een frisse en nieuwe ruimte hebben om onze maaltijden te koken en deze met de grootste zorg en kwaliteit te bereiden. Food Union is gebaseerd op het collectieve fundament waar meerdere ondernemers de ruimte delen en creatieve food business-ideeën aanwakkeren. Dit betekent ook dat wij je tijdens onze kantooruren kunnen ontvangen in Keilestraat 7A, waar je je maaltijden kunt afhalen! Deze samenwerking stelt ons in staat om volgend jaar nog verder te groeien en een stabiele werkplek te behouden om nieuwe ideeën en evenementen te ontwikkelen. In het kader van duurzaamheid is dit erg belangrijk voor ons. We willen een duurzame gemeenschap blijven koesteren en samenwerken met lokale leveranciers en ondernemers. Wij geloven dat we veel kunnen leren van anderen, maar ook zelf impact kunnen hebben.

WAT IS DE VOLGENDE STAP?

Ten opzichte van ons eigen Fresh-team zijn we dit jaar in aantal gegroeid en hebben we nieuwe teamleden mogen verwelkomen. Nadat we elkaar op onze nieuwe werkplek hadden ontmoet en het nieuwe menu hadden uitgeprobeerd, konden we elkaar op een veel dieper niveau leren kennen en het voorrecht om samen te werken waarderen. Dit willen we vertalen naar ons nieuwste initiatief, de podcast. Het doel is om onderwerpen te bespreken die verband houden met sociale, ecologische en economische duurzaamheid en de inspanningen van Freshtable om deze drie principes in onze processen te verankeren. De eerste aflevering die in januari verschijnt, is tussen de oprichter en CEO Yasmina Khababi en de duurzaamheidsspecialist, Agata Zur, waar ze zullen praten over het doel en de geschiedenis van Freshtable, evenals de toekomstige vooruitzichten voor het bedrijf. Stay tuned!

SWAPBOX & SOCIAL ENTERPRISE NL

Dit jaar heeft de wereld te maken gehad met tal van problemen op het gebied van duurzaamheid. De samenwerking met SwapBox was dit jaar een poging om de ecologische voetafdruk van onze verpakkingen te verkleinen. Door te kiezen voor de verpakkingsoptie van SwapBox zorg je uiteindelijk voor meer circulariteit doordat je de handige doosjes keer op keer kunt gebruiken. Deze optie is 100% gratis en beschikbaar voor alle klanten, die 14 dagen de tijd hebben om de herbruikbare doos terug te sturen, wat het makkelijkst is bij het plaatsen van een nieuwe bestelling. Bovendien zijn we onlangs lid geworden van het Social Enterprise Network als een impactvolle startup. We zijn meer dan enthousiast om te zien waar dit ons naartoe zal leiden in 2022.

Voordat we deze blog afronden, willen we je graag laten weten dat we je tijdens de feestdagen aanmoedigen om alle voedselresten die je over hebt te gebruiken om heerlijke gerechten te maken. We hebben hieronder een speciaal en handig recept voor je toegevoegd, perfect voor de feestdagen:

RECEPT VAN GECONDIVEERDE CITROEN-, SINAASAPPEL- OF DRUIVEFRUITSCHIL

  1. Gebruik je overgebleven schil van het gekozen fruit (gebruik er één per keer) en snijd het in gelijke reepjes
  2. Bedek de schillen met water in een pan en breng aan de kook op middelhoog vuur. Kook gedurende 1 minuut, giet dan af, bedek opnieuw met water en herhaal twee keer (totaal drie keer)
  3. Laat je schillen 20 minuten sudderen. Giet af en zet opzij
  4. Combineer 6 eetlepels glucosestroop (honing, ahornsiroop of agavesiroop) met 1 kopje water en suiker. Kook twee minuten en voeg dan je schillen toe en laat een tijdje sudderen
  5. Voor een snoepachtige knapperige schil, let je goed op totdat de siroop op het punt staat uit te harden en bijna is verdwenen. De consistentie van het afgewerkte snoepje hangt gedeeltelijk af van het punt waarop het koken stopte, maar ook van hoe lang de reepjes moeten drogen
  6. Dip je gekonfijte schillen in poedersuiker en laat ze afkoelen. Geniet ervan!

 

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Related Posts