Founder-Yasmina

Een woord van de oprichter van Freshtable…

“Freshtable is meer dan eten alleen. Onze missie, onze waarden en onze doelen zijn allemaal onderdeel van een grotere reis. Een reis naar een (h)eerlijke wereld die we graag met jou willen delen”.
-Yasmina Khababi, oprichter Freshtable

Onze food filosofie

Samen de wereld veranderen, maaltijd per maaltijd

Onze missie is simpel: we willen de huidige wereld veranderen, maaltijd per maaltijd en dat doen we graag samen. Bij Freshtable geloven we dat je goed kan doen terwijl je goed eet. Elke maaltijd draagt bij aan de reis naar een inclusieve, gelijke en duurzame wereld. Vers eten hoeft niet duur te zijn. Wij geloven in de kracht van verse lokale producten die de verfijnde smaken van onze wereldgerechten nog beter op de kaart zetten. Wij geloven in een win-win: vers eten met gemak zonder de wereld of een ander ermee te schaden.

Visie

Een innovatieve voedseloplossing

Onze herbruikbare verpakkingen zorgen voor een duurzame verpakkingsoplossing, daarnaast werken we met innovatieve partners zoals Swapbox in onze reis naar een zero-waste bedrijf. Sociale inclusie betekent voor ons dat iedereen welkom is. Zo bieden we arbeidsplaatsen aan mensen met een afstand tot  de arbeidsmarkt en proberen we een zo inclusief mogelijk menu samen te stellen waar iedereen met elk dieet terecht kan.

In onze ideale wereld gaan eten, duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid samen. Als bedrijf vinden wij het belangrijk om terug te geven aan de maatschappij waar mogelijk. We doen het tenslotte allemaal samen. Terug geven doen we onder meer met onze Share A Meal campange waar we jaarlijks honderden hulpbehoevenden voorzien van een gratis maaltijd. Help jij ons mee de wereld te verbeteren? Bestel jouw maaltijden gemakkelijk in één klik en draag bij aan onze missie.

Meet the team

mariam - host

Mariam

Freshtable Podcast Host

Agata

Agata

Sustainability Specialist

Wendy

Wendy

Graphic Designer

Yasmina

Yasmina

Founder

Sherif

Sherif

Accounting Stagiair

Mohannad

Mohannad

IT specialist

Saida

Saïda

Mentor/Share A Meal

Iris

Iris

Digital Marketing Stagiair

Sociale inclusie

Het belang van het waarderen van het échte talent van statushouders en vluchtelingen

In Nederland vind maar liefst 6% van de statushouders (voormalige vluchtelingen) een baan na twee jaar. Wij geloven dat dit anders kan én moet. Het komt nog te vaak voor dat statushouders met die een opleiding genoten hebben in hun thuisland een onderwaardering ontvangen wanneer zij aankomen in Europa. Zo zijn er een tal hoogopgeleide ITérs, dokters, accountants en docenten uit landen zoals Syrië en Afghanistan met diploma’s die in Europa helaas vaak niet erkend worden, en dat is zonde. Dit leidt er vaak toe dat een groot deel van deze groep werk uitoefent beneden hun opleidingsniveau. Werk waar zij niet voor gestudeerd hebben. We vinden het mooi om te zien dat er veel projecten zijn waarin statushouders betrokken worden om een stap te maken naar de arbeidsmarkt. Vaak draait dit om voeding, een passie die we delen. Een mooie doelstelling om lekkere gerechten van over de grens naar Nederland te halen. Toch geloven wij dat iemand die gestudeerd heeft voor een bepaald beroep en geen ambitie heeft in een keuken te werken, hier ook niet tot zijn of haar recht komt. Hoe goed bedoeld de projecten ook zijn, gaat er veel talent verloren in basis kookprojecten.

Bij Freshtable doen we het anders. Bij ons vind je niemand in de keuken tenzij hij/zij ook daadwerkelijk een kook ambitie heeft. Wij hechten waarde aan iemands échte passie en kennis, zonder dit voor een ander in te vullen. Ben je naar school geweest om accountant te worden in je thuisland en heb je daar een diploma voor? Dan zien wij jou ook écht als accountant. Via onze Fresh Academy ondersteunen we statushouders om hun skillset toe te passen in de Nederlandse markt. Zo leert een IT’er de Nederlandse termen en veelgebruikte systemen en zo krijgt een accountant training in het doen van de Nederlandse belastingaangifte. Wij geloven dat iemands kennis en vaardigheden niet verloren hoeven te gaan enkel en alleen omdat iemand ze geleerd heeft in het buitenland. Voor ons betekent dit juist een unieke verrijking aan perspectief, een bijzondere kans om onze producten en service nóg beter aan te kunnen bieden voor iedereen. Via onze Fresh Academy bieden we talentvolle statushouders een stage aan van 6-8 weken, die na succes omgezet kan worden in een vaste arbeidsplaats.

Lees hier het verhaal van Sherif, onze Accountancy Stagiair uit Egypte.