3 Redenen waarom écht halal eten ook biologisch is

By:
Posted: 24/02/2022
Category: Freshtable , Halal
Tags: , , , ,
Comments: 0
Duurzaamheid en islam zijn verbonden

Halal én duurzaam: daar staan we voor. Want het kan óók allebei, in feite: het hoort allebei.

Een halal maaltijd gaat verder dan wat er op je bord ligt. Zo kun je je afvragen
✅Zijn de mensen in het proces eerlijk betaald en behandeld?
✅Is voedselverspilling en verspilling van water tegen gegaan?
✅Is de natuur niet vervuild tijdens het proces?

Dit en meerdere vragen blijven belangrijk wanneer we kiezen wat we vanavond eten.

1.Duurzaamheid & islam, onlosmakelijk verbonden

 

Wist je dat goed zorgen voor dier en milieu in wijze een religieuze verplichting is voor moslims? Je mag hierbij geen onnodige schade toe brengen aan de natuur. Zo is het verspillen van voedingstoffen, water en het vervuilen van de aarde niet toegestaan (Koran 28:77).

 

 

 

2.Halal is meer dan alleen vlees

Voor moslims en niet-moslims is het aangeraden om onderzoek te doen naar de herkomst van hun voeding. Of je nu nog vlees eet, flexitarier of al vega(n) bent, in alle voeding industrieën is er nog een hoop werk te verrichten op vlak van duurzaamheid en transparantie. Halal gaat verder dan het stukje vlees op je bord. Het gaat ook om een eerlijke wereld waarin mens en natuur goed worden behandeld. Een term die hier vaak wordt gebruikt is tayyib.

 

 

3.Tayyib, wat is dat en waarom is het belangrijk?

 

Tayyib is verwant aan het onderwerp halal, maar een stuk minder bekend begrip, en dat is jammer. Want tayyib vormt een belangrijk onderdeel van een eerlijke voedselketen en voegt enorme waarde toe aan de halal consumptie. Tayyib gaat net een stapje verder dan de term halal en omschrijft het respect voor dier, mens en milieu in het gehele proces. Dit houdt in dat eten niet alleen halal moet zijn maar dat de gehele voedselcyclus transparant en eerlijk is.

 

 

 

Halal is niet altijd tayyib

Denk bijvoorbeeld aan een pakje halal rundvlees bij de lokale slager. Het mag dan wel halal gecertificeerd zijn maar het kan zijn dat er te veel water wordt verspild in het proces, dat de natuur wordt afgebrand of dat dieren onnodige groeihormonen krijgen toegediend. Denk daarbij aan legkippen met weinig beweegruimte, koeien met immens veel groeihormonen en onnodige toevoegingen die schadelijk zijn voor je gezondheid. Wist je dat groeihormonen een impact hebben op de hormonen van de mens? Zo wordt ook het menstruatiecyclus bij velen beïnvloed door hormonen toegediend bij dieren die de mens weer consumeert.

Bij Freshtable staan we niet enkel voor een volledig halal menu maar ook voor een bedrijf wat tayyib in alle vormen hanteert in de bedrijfsvoering. Wij zijn de impactmakers van de toekomst. De generatie van morgen wint bij de veranderingen die wij vandaag aanbrengen. Onze missie  gaat verder dan jou de lekkerste maaltijden aan huis bezorgen. Wij geven om een betere wereld waar mens, dier en milieu samen zege vieren. Doe jij mee aan onze missie?

Bekijk ons menu

 

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Related Posts