Share A Meal

Gezonde voeding is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Helaas zijn er meer dan 1 miljoen mensen die onder de armoedegrens wonen in Nederland. Door een beperkt budget is gezonde voeding lang niet voor iedereen toegankelijk. Freshtable gelooft in het terug geven waar wij kunnen. Met onze Share A Meal campange kun jij makkelijk een maaltijd doneren voor iemand in nood, wij verdubbelen de donaties.

We hebben inmiddels meer dan honderden hulpbehoevende mensen kunnen voorzien van een gratis maaltijdpakket. Onze laatste succesvolle campagnes hebben o.a daklozen, lage inkomens families, ouderen, vluchtelingen en vrouwenopvanghuizen voorzien van een warme maaltijd. Voor maar liefst 10,- kun je een volledig maaltijdpakket doneren aan iemand in nood. Een maaltijdkit bestaat uit een warme grote maaltijd, vers drinken en extra’s. Dankzij de hulp van onze fresh family (jij!) hebben we meer dan honderden maaltijden kunnen uitdelen aan hulpbehoevenden. Help jij een ander aan een voedzame maaltijd? Onze Share A Meal campange loopt het hele jaar door met een aantal specifieke grotere acties op de volgende data:

 

Share A Meal 2023:

16 Aril 2023: Iftar voor 530 vluchtelingen wonend op de woonboten te Rotterdam. Op zondag 16 april organiseren we een grote voedzame iftar voor 530 vluchtelingen verblijvend op 5 woonboten in Rotterdam Noord en Zuid. Samen zorgen we ervoor dat deze groep een heerlijke voedzame iftar voorgeschoteld krijgt, boordevol groenten en vitaminen  nodig om de vastenmaand door te komen. Help jij mee? Doneren kan gemakkelijk via deze link: Share a Meal Ramadan 2023

Maart-April 2023: Ramadan Connect: Dit wordt onze meest grootschalige actie ooit, waar we in samenwerking met lokale partners in steden door heel Nederland de handen in een slaan om zoveel mogelijk mensen te kunnen voorzien van een voedzame maaltijd. Behoeftigen kunnen een maaltijd afhalen bij alle erkende Ramadan Connect punten.

Bekijk het actuele overzicht van de deelnemende Ramadan Connect punten in Nederland hier.

Een Ramadan Connect punt herken je aan de volgende flyer:

 

Share A Meal 2022:

April (afgerond): Share A Meal Ramadan Actie- noodopvang vluchtelingen Rotterdam 150 personen + Vrouwenopvanghuis Breda.

Juni-Juli 2022: In Juni zijn wij afgereisd naar Libanon. Hier hebben wij samengweerkt met de lokale organisatie Food Blessed waar wij lokale behoeftigen hebben kunnen voorzien van maaltijden, voeding en noodhulp. In totaal is er meer dan €600,- gedoneerd vanuit Nederland. Een mooie donatie waar wij met trots naar terug kijken. Bekijk ons reisverslag op onze social media pagina’s.

September-Oktober 2022: In de laatste paar weken is de situatie bij het aanmeldcentrum in Ter Apel geëscaleerd. Honderden mensen slapen buiten zonder enige schutting of veiligheid. De situatie is dusdanig erg dat hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen voor het eerst noodhulp moet verlenen in Nederland. Onhygiënische leefomstandigheden leiden zelfs tot gevaarlijke gezondheidssituaties. In samenwerking met de Haagse organisatie STEK (waar tijdelijk tientallen vluchtelingen vanuit Ter Apel worden opgevangen), verzorgen we in de weken in September en Oktober voor de maaltijdvoorziening van deze groep mensen. Op Zondag 9 oktober vieren we ons 2 jarig jubileum door een speciaal Vluchtelingen Diner te organiseren. Share-A-Meal bijdragen zullen o.a besteed worden aan het voorzien van een volledige maaltijd voor de genodigden.

Doneer nu

[porto_product_category per_page=”12″ columns=”3″ columns_mobile=”1″ category_filter=”” orderby=”price” order=”ASC” use_simple=”” category=”donate”]

SHARE A MEAL IN DE MEDIA

De kracht van [typed string0=”solidariteit” string1=”vrijgevigheid” string2=”eerlijkheid” typeSpeed=”100″ startDelay=”0″ backSpeed=”50″ backDelay=”500″ loop=”1″] maakt ons samen sterker dan ooit

Meer dan

1 miljoen

mensen in Nederland leven onder de armoedegrens en kunnen zich geen voedzame maaltijd veroorloven

Voor maar

€10,-

kun jij een volledig maaltijdpakket
doneren aan iemand in nood

We hebben al meer dan

1000 mensen

voorzien van een gratis maaltijd

Eerlijkheid is ons beleid

Transparant te werk gaan is de sleutel tot ons succes. Wij staan voor een transparante gang van zaken en proberen continue nieuwe manieren te vinden om al onze processen zo transparant mogelijk naar voren te brengen. Donaties voor het Share A Meal project zijn niet alleen van harte welkom maar ook hard nodig. Juist omdat we jouw bijdrage zo erg waarderen dragen wij graag de verantwoordelijkheid en hebben we hierom onze eigen progress bar ingesteld waarin je de laatste cijfers met betrekking tot de Share A Meal campange kunt meten.

We hebben €411 aan donaties ontvangen in 2021
We hebben €600 aan donaties voor #ShareAMeal Libanon ontvangen.
We hebben sinds 2020 1000 mensen voorzien van een gratis maaltijd
We hebben zelf €2000 gedoneerd aan het Share A Meal project

Wil jij je graag aanmelden als Ramadan Connect punt? Meld je hier aan!

    Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze voorwaarden en privacy beleid
    en ontvangt u e-mails van Freshtable.