Wij geloven dat duurzaamheid geen trend is

Toen Freshtable lanceerde in 2020 is het bedrijf gestart als een directe reactie op vele maatschappelijke vraagstukken en wereldproblemen.  Duurzaamheid wordt vaak (onterecht) behandeld als een geïsoleerd topic, maar het tegendeel is waar. Duurzaamheid is juist ook gelinkt aan sociale inclusie, voeding en het vluchtelingenbeleid. Het is onze missie om het huidige beeld van duurzaamheid te veranderen en je te laten zien hoe makkelijk het soms kan zijn om bij te dragen aan een betere wereld.

Onze belofte: de Sustainability Promise

Wij zijn een voorstander van eerlijkheid en transparantie. Wanneer het aankomt op duurzaamheid geloven we dat de verantwoordelijkheid nog te vaak bij individuelen zelf wordt gelegd, daar waar bedrijven de meeste vervuiling veroorzaken. Hierom hebben we vanaf het begin de Sustainability Promise gemaakt. Een belofte om als bedrijf onze verantwoordelijkheid te nemen en continue onszelf uit te dagen op vlak van duurzame oplossingen. Dat betekent dat onze duurzaamheidspecialisten continue onderzoek doen naar relevante topics en opzoek zijn naar innovatieve oplossingen en verbeteringen van ons huidig proces.

In onze reis naar een duurzame wereld ben JIJ onze held!

HELDEN MISSIE 1: PLANT DE TOEKOMST! HOE JE ONZE SUIKERRIETBOXEN KUNT COMPOSTEREN

Klaar met je maaltijd? Geweldig! Maar de reis stopt daar niet. Volg onderstaande stappen om je suikerriet box te composteren na het nuttigen van je maaltijd en geef je box een nieuw leven! Let op: check de onderkant van je box, staat erop dat het van suikerriet (sugarcane) gemaakt is? Dan kun je gemakkelijk starten met het composteren.

HELDEN MISSIE 2: WORDT RECYCLE HELD MET ONZE ZERO-WASTE OPTIE

Bestel je maaltijden gemakkelijk met een zero-waste verpakking. Deze handige bowls kun je tijdens het afrekenen kiezen zonder een meerprijs! Ben je klaar met je maaltijd? Lever ze in bij een van de inleverpunten of laat ze door ons ophalen bij je volgende bestelling. Wist je dat de gemiddelde persoon per jaar 174 kilo aan verpakkingsafval produceert? Met deze handige zero-waste verpakkingen bespaar je 50gram afval en 150gram carbon emissies per maaltijd.

Wist je dat je zelf je eigen vooruitgang kunt meten op vlak van duurzaamheid met onze Hero Meter? Lees hier meer over hoe jij kunt meten wat voor impact je maakt op de wereld door onze maaltijden te nuttigen.

Een woord van onze Sustainability specialist

Reducing our levels of consumption will not be a sacrifice, but a bonus if we simply redefine the meaning of the word ‘success’- D. Wann

“Ik heb een passie voor het creëren van gelijke kansen en anderen te helpen inzicht te krijgen in verschillende duurzame opties. In mijn rol als Sustainability specialist ontwikkel in verschillende duurzame strategieën zodat Freshtable een nóg groenere en inclusieve community kan worden”.

Agata Zur
Sustainability Specialist

Lees meer over duurzaamheid en inclusiviteit
in onze freshblogs