CDMX (MEXICO CITY)

La Pitahaya Vegana

  • Locaties: Querétaro 90, Roma Norte., Cuauhtémoc, 06700 Ciudad de México, CDMX, Mexico en Miguel A. De Quevedo 353, Mercado Roma Coyoacán, segundo piso Local 39, Coyoacán, 04010 Ciudad de México
  • Maaltijden: Enfrijoladas, tacos, chilaquilles, burritos, desserts
  • Over: Een vegan taqueria in het centrum van Mexico City’s hippe wijk Roma Norte. Ze staan niet alleen bekend om hun roze tacos maar ook hun duurzame en bewuste bedrijfsvoering. Eigenaren en creatieve genieën achter La Pitahaya Vegana zijn de Mexicaanse Guillermo en de Venezolaanse chef Laura. Met een passie voor het verbeteren van de wereld, het kiezen voor eerlijke pure lokale ingrediënten en het creëren van innovatieve ideeën, is La Pitahaya Vegana zeker een restaurantconcept wat je in de gaten moet houden.

Bekend om haar roze tacos, staat de innovatieve taqueria La Pitahaya Vegana in het hartje van Mexico-City bekend voor het aanbieden van verschillende Mexicaanse klassiekers in een gezond jasje. Wat La Pitahaya Vegana echter nog specialer maakt zijn de mensen en de boodschap achter het restaurant. Guillermo en Laura, de bedenkers van La Pitahaya Vegana, startten 7 jaar geleden met een droom en verkochten streetfood vanuit hun oude blauwe ‘67 Volkswagen (Pitahaya Móvil). Zeven jaar later zijn ze twee locaties rijker en staan ze bekend om hun duurzame en lokale manier van werken. Guillermo’s visie? Met échte producten de lekkerste maaltijden serveren aan iedereen. Bekijk het interview met Guillermo hier.

Honger gekregen?
Probeer onze Mexicaanse gerechten

Vincente’s fruitstand @ Mercado de Coyoacan

Locatie: Ignacio Allende s/n, Del Carmen, Coyoacán, 04100 Ciudad de México
• Tropische fruit soorten uit heel Mexico
Over: Een fruit kraam anders dan je gewend bent. Midden in de markt van Coyoacan vind je Vincente. Een man met passie en enorm veel liefde voor zijn vak. Hij weet je alle feitjes en geschiedenis verhalen achter elk soort fruit te vertellen op een leuke en leerzame manier. Het is alsof je in ware een heuse museum in stapt (maar dan leuker!). Vincente legt je met veel plezier uit wat de oorsprong is van elk stuk fruit en laat je graag van alles proeven. De fruit stand is al meer dan drie generaties lang doorgegeven. Ben je ooit in Mexico City en opzoek naar een leerzame maar leuke ervaring? Dan mag je zeker Vincente niet missen!

BACALAR

CATCH/KATX RESTAURANT

  • Locatie: Avenida Costera con Calle 22, Col. Centro Bacalar, Quintana Roo
  • Maaltijden: grill, authentiek Yucatan (Quintana Roo), Mexicaans. Ceviche, tacos, fajita, pesca del día, aguachile, guacamole, gegrilde verse vis en meer.
  • Over:

Gelegen aan de bekende Laguna de los 7 colores in Bacalar, is restaurant KATX letterlijk een pareltje in het paradijs. Naast de laid back sfeer en het heerlijke eten, moet je hier ook echt zijn voor het uitzicht! Dit restaurant heeft namelijk een speciale toegang tot de lagoon, je waant je meteen in het paradijs.

Maar even terug naar het eten…KATX serveert een mix van grill en authentieke Mexicaanse gerechten. Met de samenkomst van pure smaken proef je de versheid in elk gerecht. Onze favorieten? Tacos al pastor met garnaal, fajitas, frijoles, ceviche en gegrilde verse vis. Onze tip voor jou? Probeer de shrimp fajitas, een heerlijke smaaksensatie zo geserveerd op een gietijzeren pannetje. Wil je nu al graag fajitas proeven? Bekijk hier onze variant.